Arkiv for redekasse: 83. Dræby By

2016

2015

2014

P.t. ingen meldinger

2013

24. april 2013: Der har i det meste af april været nogle meget hørbare ugler om natten i træerne omkring redekassen. Derfor kiggede jeg forventningsfuld i redekassen sidste weekend, men der var desværre ingen unger eller tegn på at den har været beboet i denne sæson. Men kun masser af tegn på at den bliver brugt som “overnatningskasse”. Der var udover ekskrementer også resterne af en død rotte.

Men natuglerne ER i Dræby pt. , jeg ved bare ikke lige hvor de yngler.

Jeg har forresten et spørgsmål om uglernes adfærd: hvorfor tuder de i timevis om aftenen/natten her i april, dvs. midt i ynglesæsonen. Jeg går ud fra at de forlængst dannet par. Eller er det for at hævde territoriet? Har du en forklaring på det?

Svar: Interessante observationer. Hvis natuglerne tuder i april, så er de måske i gang med et meget sent kuld. Prøv at tjekke redekasserne i løbet af juni måned.

Sidst i juni fandt jeg et nylagt natugle-æg i en tårnfalkekasse på Rønninge Søgård. Det indikerer, at der måske findes et eller flere “sommer-kuld” i år. Det vil være yderst interessant at se et eksempel på.

Natugle i Dræby

01.08.2012 fortalte Anker Mortensen, at et par natugler har ynglet i hans have i år og de 3 udfløjne unger ses og høres fortsat. Parret ynglede her også i 2008 og 2009, men ikke i årene forinden.

I 2012 blev der observeret (og filmet), hvordan unger, der nødlander på jorden, er i stand til at klatre op i træet igen.